Glasvezel voor de kleine kernen van Roosendaal

Introductie

De glasvezelcampagne in de kleine kernen Heerle, Moerstraten, Nispen, Wouw en Wouwse Plantage is gestart. Minimaal 35% van de inwoners moet zich vóór 19 december 2019 aanmelden voor glasvezel.

Aanmelden kan:
→ In het Glasvezel Buitenaf informatiepunt aan de Herelsestraat 121 te Heerle

→ Door het formulier wat u in de bus kreeg van Heijnen op te sturen (zonder postzegel) aan Heijnen Glasvezel , Antwoordnummer 14036, 4726 WL Heerle

→ Of het formulier in te scannen en te mailen aan info@heijnen.nl

→ Als u bij ons een formulier inlevert sponsoren wij uw club of vereniging

→ U kunt ook een glasvezelabonnement afsluiten bij één van de vier dienstaanbieders. Maar let op ! Dan ontvangt uw club geen sponsoring!

→ U hoeft bij een jaarabonnement geen aansluitkosten te betalen.


Missie
Snel , betrouwbaar, veilig en ongestoord internet als een nutsvoorziening voor iedereen in de gemeente Roosendaal.
Dát is onze ambitie. Voor de buitengebieden, de kerkdorpen, de industrieterreinen maar wellicht ook de stad Roosendaal zelf.
Het realiseren van deze ambitie is een hele uitdaging. Het buitengebied van Roosendaal is in zeer korte tijd gereed gemaakt voor glasvezel.

Nadat we gestart waren met de vraagbundeling in maart 2019 , bleek in april dat er meer dan 50 % zich had opgegeven. In Mei 2019 hebben we de adressen binnengehaald die én KPN én Ziggo hadden en ook die mensen kozen massaal voor glasvezel.
Op dit moment zijn we gestart met de vraagbundeling van de kernen van de Gemeente Roosendaal : Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle en Moerstraten
De aanleg van de glasvezel in het buitengebied is in volle gang. De afstanden in het buitengebied zijn ongeveer 30 keer langer dan in de verstedelijkte gebieden. Dat betekent dat er veel gegraven moet worden. Het traject omvat ongeveer 180 km graafwerk(!).

René en Silvia Heijnen hebben het tracé reeds afgestemd op de kernen. Vandaar dat er al gegraven is in alle kernen en deze ook spoedig van snel internet kunnen worden voorzien.

Voordelen Glasvezel

Wat zijn nou de voordelen van glasvezel?

→ Supersnel internet
U krijgt standaard een 150 Mbps internetsnelheid. Deze kan verhoogd worden naar 250 Mbps of nog hoger, zelfs naar 1 Gbut . Zowel up als down ! . Benieuwd welke snelheid u nu heeft? Probeer het zelf op www.speedtest.net

→ Iedereen een eigen glasvezelverbinding tot aan huis
In plaats van een gedeelde verbinding vanaf de centrale krijgt met glasvezel elk huis een eigen vezel. En daarom gaat uw snelheid niet verloren door het “overmatig” downloadgebruik van uw buren. Vergelijk het met in de zomer uw gazon besproeien: als iedereon dat doet valt de waterdruk weg.

→ Uploadsnelheid net zo hoog als downloadsnelheid
Op dit moment is de uploadsnelheid ongeveer 25% van uw downloadsnelheid. Bij glasvezel zijn deze twee snelheden gelijk aan elkaar. Zo verstuurt u veel sneller grote bestanden.

→ Met glasvezel bent u klaar voor de toekomst
Het dataverbruik neemt elk jaar flink toe. Hierdoor heeft u misschien op dit moment nog genoeg aan uw huidige internetsnelheid. Maar omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van internet kan dit gaan zorgen voor lange wachttijden als u bijvoorbeeld een filmpje wilt kijken, wilt gamen of een mail wilt versturen. Met glasvezel bent u voorbereid op het dataverbruik van de toekomst.

→ Stabiele verbinding
Met glasvezel beschikt u over een zeer stabiele en betrouwbare verbinding. Deze verbinding is nauwelijks voor storingen of vertragingen. Snel, Veilig & Betrouwbaar internet. Dus kunt u altijd genieten van dezelfde hoge snelheden en stabiele verbinding ongeacht hoeveel mensen er tegelijk op uw verbinding zitten. Om te gamen, te mailen of Zorg op Afstand.


Vragen en of problemen met aanleg/graafwerk/binnenbrengen glasvezel?

Vanaf de bouwvak dit jaar is begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk.
De graafwerkzaamheden worden verricht door ES Fiber BV die door heel het land glasvezelnetwerken aanlegt. De glasvezel moet door het hele gebied gelegd worden en daarnaast wordt ook naar elke woning die zich heeft aangemeld een vezel gelegd.
Op dit moment wordt er met maximaal zeven graafploegen gegraven en dat gaat dus erg, erg snel.
Uw woning blijft zoveel mogelijk bereikbaar, het kan zijn dat u tijdelijk moeilijk bereikbaar bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.
Het terugleggen van de klinkers en tegels zal gebeuren door de huisaannemer van de Gemeente Roosendaal De Krom bestratingen. Dat is beleid van de Gemeente Roosendaal. Bij vragen over dit werk van het straatwerk kunt u bellen met de gemeente Roosendaal , via nummer 140165.

Vragen of opmerkingen over de graafwerkzaamheden of wijze van binnenbrengen glasvezelkabel , belt u met de projectleider van ES Fiber, Jan de Wijs op 0165-726998 (tijdens kantooruren)

10 meeste gestelde vragen over glasvezel in de kernen van de gemeente Roosendaal

1 • Wie gaat de glasvezel aanleggen?
Heijnen Glasvezel uit Heerle is de initiatiefnemer voor glasvezel in het buitengebied, en heeft besloten om samen te werken met Glasvezel Buitenaf. ES-Fiber is het bedrijf dat ook het graafwerk verricht.
Glasvezel Buitenaf is degene die het glasvezelnetwerk ook aan wil gaan leggen in de kernen, en als er meer dan 35% meedoet gaat dat door. Heijnen Glasvezel te Heerle is informatie- en verkooppunt voor de abonnementen. Eigenlijk de aangewezen lokale verkoper.

2 • Wie is Heijnen Glasvezel?
“Heijnen uit Heerle” is een begrip op het gebied van digitale technieken. Reeds in 1984 startten zij met schotelantennes. Later gingen die in 1989 allemaal over op digitale signalen. Silvia en René Heijnen van Heijnen Digitaal Beter hebben een speciaal bedrijf opgericht met het doel geheel Roosendaal aan te gaan sluiten op de digitale snelweg. Met het buitengebied is dat al zeer succesvol verlopen. De aanleg in de kernen zelf gaat door indien 35% van de huishoudens meedoet.

3 • Waarom hebben we sneller breedbandinternet nodig?
Snel internet is van steeds groter belang. Het is de verwachting dat tussen nu en 2021 de hoeveelheid dataverkeer ongeveer verviervoudig. Waardoor dat komt? Nu nog vooral door de groei van mobiel internetverkeer, internet TV, werken ‘in de cloud’ en videodiensten zoals Skype en YouTu.be. In de komende jaren zullen er talloze nieuwe producten en diensten verder ontstaan op het gebied van communicatie, veiligheid en leefbaarheid, die nog intensiever gebruik gaan maken van internet. Met name de informatie “upload”. Deze ontwikkelingen eisen een veel grotere bandbreedte dan geregeld kan worden via bijvoorbeeld Ziggo of KPN. Glasvezel is de meest toekomstvaste vorm van breedband. De informatiedrager van de toekomst! En u kunt daar eenvoudig en relatief goedkoop over beschikken door nú mee te doen! U betaalt bovendien géén aansluitkosten.

4 • Ook Ziggo biedt supersnel internet aan?
Klopt. Met allerlei acties proberen andere internetaanbieders , zoals Ziggo en KPN, uiteraard de wind uit onze zeilen te nemen; ze voelen de bui al hangen.. Zij bieden internetsnelheden aan tot 500 Mbit/s en volgens hen binnenkort tot wel 1 Gbit/s. Wat zij er wijselijk niet bij vermelden is dat dat alleen maar download snelheid is. Uploaden gaat vele malen trager. Daarnaast is de vraag hoe ze dat hier gaan doen in het verouderde coax-netwerk. U krijgt geen glasvezel binnen; vanaf de wijkkast naar uw woning blijft altijd coax. En de ketting is zo sterk als de zwakste schakel…

5 • Ik kan toch beter wachten op het 5G netwerk i.p.v. glasvezel?
In Roosendaal komt volgens ons voorlopig géén 5G netwerk. Dat komt in de Randstad, wellicht in Tilburg en Breda. Voor 5G zijn namelijk heel veel extra zenders nodig en dat vraagt om grote investeringen. Logisch is dat die investeringen eerst worden gedaan in dichtbevolkte steden. En helaas, of juist gelukkig, is dat niet in Brabant
Is 5G een volwaardig alternatief voor glasvezel? Nee, beslist niet. 4G/5G netwerken kunnen namelijk snel 'vollopen' bij grootschaliger gebruik en hebben daarmee nog grotere beperkingen dan de huidige coax-bekabeling. De snelheid gaat heel snel omlaag bij toenemend gebruik met al je buren omdat je gebruik maakt van dezelfde bundel. Bovendien betaalt u voor afgenomen data.
En ook niet onbelangrijk: Er zijn veel twijfels over de invloed van deze netwerken op de gezondheid van omwonenden. In België is 5G bijvoorbeeld voorlopig niet toegestaan , omdat blootstelling aan straling door 5G zou leiden tot schade die niet kan worden teruggedraaid.

6 • Is glasvezel duurzaam?
Glasvezelkabels zijn veel milieuvriendelijker dan koperverbindingen. Dat komt onder andere doordat de kabels minder warmte opwekken, er minder isolatiemateriaal benodigd is, het versturen van gegevens minder energie verbruikt, er geen giftige materialen in de grond komen en er bij het versturen van gegevens minder straling vrijkomt. Glasvezelkabels zijn bovendien duurzamer dan koperverbindingen en de kans op brand neemt af omdat er alleen lichtsignalen en geen elektriciteit door de kabels wordt gestuurd.

7 • Hoe werkt het met sponsoring?
Er zijn ongeveer 15 clubs in de Gemeente Roosendaal die gesponsord kunnen worden. Zij zullen posters ophangen . Als 35 % zich opgeeft maakt Heijnen Glasvezel € 10,= over ! En als 40% meedoet zelfs € 20,=. Kijk op Heijnen.nl welke verenigingen er mee doen. Maar let op : als u zich opgeeft bij de providers rechtstreeks , vervalt de sponsoring.

8 • Ik heb geen snel internet nodig?
Misverstand! Breedband internet is belangrijk voor bedrijven, agrariërs en gezinnen met kinderen , maar ook voor ouderen. Hoewel die misschien niet zo intensief internetten, is er wel één reden waarom men zich zou moeten oriënteren: zorg-op-afstand.
Indien ouderen langer zelfstandig willen blijven wonen zullen zorgverleners zoals Groenhuijzen en Tante Louise steeds vaker gebruik gaan maken van domotica, slimme electronica in en om huis.
Valdetectie, cameratoezicht ook na incidenten, (is pa of ma al uit bed gestapt vandaag) etc., werken alléén wanneer er een snelle en stabiele internetverbinding aanwezig is.

9 • Traag internet. Straks voorbij?
Last van blokken in beeld , of een slecht of haperend TV-signaal. Een traag internet. Is dat straks voorbij ?
Ja , gegarandeerd. Ook bij slecht weer. Het huidige coaxnetwerk is op veel plaatsen meer dan 40 jaar oud en aan vervanging toe. Het KPN netwerk zelfs nog veel ouder. Glasvezelnetwerken hebben al bij 3 miljoen Nederlanders bewezen dat dat uiterst stabiel en súpersnel is. Glasvezel is zeer stabiel.

10 • Een abonnement met GSM. Kan dat ook ?
Jazeker. Delta biedt u een abonnement waarbij u én internet én TV én GSM heeft. Informeer in onze winkel naar de verschillende abonnementsvormen

Planning & Agenda

Meer weten? We kunnen ons voorstellen dat u hier nog vragen over heeft. En daarom zijn er informatiebijeenkomsten. U bent van harte welkom op:

Avondbijeenkomsten 19.00 uur:
• 28 oktober ’19 Dorpshuis De Schalm Heerle
• 29 oktober ’19 Dorsphuis De Spil Wouwse Plantage
• 30 Oktober De Geerhoek Wouw
• 5 november: Dorpshuis Parelmoer Moerstraten
• 7 november: Zaal Verhoeven Nispen

Middagbijeenkomsten 13.30 uur:
• Elke zaterdag : Heijnen Digitaal Beter Heerle
• 12 december: Dorpshuis Nisipa Nispen
• 17 december: De Schalm Heerle

Planning:
• De campagne is gestart op 20 oktober
• De info-avonden starten op 28 oktober.
• De infozaterdagen zijn al gestart (Heerle)
• U kunt zich aanmelden tot 19 december.
• In het tweede kwartaal 2020 start de aanleg

Uitgevoerde projecten & Nieuws

In het verleden behaalde resultaten bieden bij Heijnen wel garantie voor de toekomst.

Arcelor Mittal steel

ArcelorMittal is 's werelds grootste staal en mijnbouw bedrijf.

Bekijk project

Zoominvest

Ook Zoominvest en Berghbouw weten dat zonnepanelen renderen.

Bekijk project

Sensus

Uiterst scherp, lichtgevoelig camera-systeem om de kwaliteit van de Inuline-productie te waarborgen.

Bekijk project
Bekijk alle projecten