‘1956’ de vader van René, Piet Heijnen richtte vanuit Moerstraten een elektrobedrijf op.

1956 – Oprichting P.G. Heijnen Elektro

Samen met zijn broers werden in het naoorlogse Nederland elektrotechnische installaties geïnstalleerd en elektrische apparaten verkocht.

 

Na een korte periode waarbij het bedrijf een winkel had aan de Moerstraatseweg 56, werd in 1963 het huis van de bovenmeester in Heerle gekocht, aan de Herelsestraat 121. Vanwege de gestage groei werd in 1967 een gedeelte van de naastliggende oude jongensschool gekocht.

1987 – Overname Silvia & René Heijnen

Halverwege de jaren ‘80 heeft René Heijnen samen met zijn vrouw Silvia de zaak overgenomen. De markt was al nadrukkelijk in beweging. Ketenzaken openden hun deuren, prijzen stonden onder druk en het werd voor vakzaken zoals Heijnen Elektrotechniek, Beeld&Geluid (zo luidde de officiële naam toen nog) moeilijker om goede service te kunnen blijven verlenen.

 

In het installatiebedrijf was ook sprake van prijserosie. Een ware revolutie vond plaats in de bouw, waarbij kwantiteit het won van kwaliteit. Maar de nadruk lag toch nog vooral op de detailhandel. Naast de winkel had het installatiebedrijf twee werknemers.

 

Heijnen maakte een keuze: kwaliteit, goed vakmanschap, loyale werknemers die goed opgeleid en gemotiveerd, de klanten bezoeken.

1998 – Delen is vermenigvuldigen

In 1998 werd de zaak gesplitst in twee divisies: het installatiebedrijf verhuisde naar Steenbergen, waar het zich toe ging leggen op elektrotechnische installaties in industrie en utiliteit. Een forse uitbreiding volgde en februari 2015 werd het installatiebedrijf verkocht.

 

In Heerle werd ook groei gerealiseerd. Niet alleen door actief lid te worden van EP (Electronic Partner, een samenwerkingsverband van 4000 vakzaken in West Europa), maar ook door de afdelingen professioneel beeld en geluid en de afdeling camerasystemen uit te bouwen.

Heden – Heijnen Digitaal Beter 24/7 geopend.

In 2009 heropende de CEO van Philips, Gerard Kleisterlee, de showroom in Heerle. Samen met de ruim aanwezige high-end geluidssystemen in de speciaal ingerichte geluidskamer kunt u als klant alvast ervaren wat u koopt. Schotelantennes vormen nog steeds een succesvolle activiteit. Al jaren groeit de bekendheid van Heijnen Digitaal Beter.

 

Op dit moment zijn er 7 Fte’s werkzaam bij Heijnen Digitaal Beter. Dagelijks vertrekken onze technici voor de meest uiteenlopende klussen. Woningstichtingen en overheid als defensie laten service en beheer van hun apparatuur aan Heijnen over. De werkplaats wordt dagelijks bezocht door campers voor plaatsing van een automatische schotel.

 

De winkel is 24/7 bereikbaar op internet en verder ook fysiek toegankelijk om een gedegen advies te krijgen over en inbouwvaatwasser, espressomachine of robot stofzuiger. En dat al meer dan 60 jaar lang….