Wat is wifi?

Wifi is niet meer uit ons leven weg te denken, want iedereen zit erop. Maar wat is wifi eigenlijk? En wat kan je van wifi verwachten? Hier vind je antwoorden waardoor je zorgeloos verzekerd bent van een perfecte verbinding.

Wat is wifi nu eigenlijk?

Wifi is een draadloze verbinding waarmee je op je computer, laptop, smartphone en tablet kunt internetten zonder een internetkabel te gebruiken. Het internetsignaal komt via de glasvezel ,PTT- of coaxkabel je huis (of bedrijf) binnen en het wifi-modem zorgt er dan voor dat je kunt internetten.

Wifi is een technologie waarmee je draadloos kunt internetten en i.p.v.een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om informatie te ontvangen en versturen. Grote kans dat je thuis ook een wifinetwerk hebt. Dat is handig, omdat al je familie dan tegelijk op het internet kan. En je niet meer, zoals in de beginjaren van internet, ruzie hoeft te maken wié er achter de pc mag zitten…

Naast tablets, laptops en smartphones, kunnen tegenwoordig ook camera’s, printers, hard-discs  en zelfs koelkasten en wasmachines op wifi worden aangesloten. Dankzij dit draadloos thuisnetwerk kunnen steeds meer verschillende apparaten met elkaar communiceren. Zo zie je bijvoorbeeld op je telefoon of de wasmachine klaar is.